האדום הקדמון כתב:
N.T.K כתב:
אני לא חושב שהסעיף על פיו אמארה קיבל אזרחות מדבר על תרומה למדינה בתחום כלשהו
אני חושב שהסעיף פשוט מאפשר לשר הממונה לקבל החלטה בקשר לכל אדם באשר הוא.
במקרה שלנו ההחלטה התקבלה כשה"תירוץ" הרשמי היה תרומה בספורט
אבל באותה מידה הוא יכל להגיד שהוא נותן לו אזרחות כי יש לו אפרו מגניב. או כל סיבה מטומטמת אחרת.
ההבדל בינינו שאני מדבר מידיעה ואתה מהרהורי ליבך.
למרות שכתבת שהחוק לא מעניין אותך אני מצרף לך את סעיף 9 לחוק האזרחות "אזרחות מכח הענקה".
זה הסעיף שלפיו אמארה קיבל אזרחות. שים לב למה שהדגשתי.
אזרחות מכוח הענקה (תיקון מס' 4) תש"ם-1980
9. (א)
שר הפנים רשאי להעניק אזרחות ישראלית, במתן תעודה ומהיום שיקבע בתעודה –(1) לקטין תושב ישראל - על פי בקשת הוריו;
(2) לילדו הקטין של אזרח ישראלי לפי סעיף 4(א)(2) - על פי בקשת הוריו;
(3) לילדו של אזרח ישראלי לפי סעיף 4(א)(2), למי שאזרחותו הישראלית בוטלה לפי סעיף 10 בהיותו קטין - על פי בקשה שהגיש לשר בתקופה שבין יום הולדתו ה-18 לבין יום הולדתו ה-22;
(תיקון מס' 5) תשמ"ח-1987
(4)
לתושב ישראל הנמצא בישראל שהשר שוכנע כי הוא מזדהה עם מדינת ישראל ויעדיה והוא או בן משפחתו שירתו שירות פעיל בצבא-הגנה לישראל
או פעלו פעולה של ממש לקידום הבטחון, הכלכלה או ענין חשוב אחר של המדינה או שהענקת האזרחות כאמור היא מענינה המיוחד של המדינה; בפסקה זו, "בן משפחתו" - בן זוג, הורה, בן ואח.
לא גיור, לא ציצית, לא עברית ולא ברית (לתשומת לב הבבונים שהניפו שלט "יש מוהל באולם?" במשחק בפחים)
בגלל זה נדרש המכתב ממירי רגב שאמר שאמארה תורם רבות למדינה בתחום הספורט (ולא, האפרו המגניב לא הוזכר) אם האזרחות היא מכח יהדותו מה זה עניינה של סרת התרבות והספורט?
ובגלל זה כל הדיבורים על "רוצ'סטי לא יותר יהודי ממנו" בכלל לא רלוונטיים. אפשר לסגור את הפינה?
א. מה הבאת ממש לא מחייב את השר בשום דבר , ואם השר מחליט שיש תרומה למדינה בכך שהאפרו של אמארה יגיע לישראל , אני לא רואה איך זה סותר את החוק
מה שכתבתי מראש היה שתרומתו לספורט היתה הסיבה בה תלה השר את נושא האזרחות אבל לא היתה לו חובה לתלות את זה דווקא בזה.
ב. אני ראיתי חוק אחר שהוא קצת מבלבל כי הוא מדבר על שר שאני לא בטוח שקיים יותר , אבל בחוק השבות עצמו יש סעיף המאפשר לשר הממונה לתת אשרות עולה ותעודות עולה (לא סגור על מה ההבדל בינהם , אבל או שהוא יכול לתת את שניהם רק לקטינים או שתעודת עולה לכל אחד ואשרת עולה רק לקטינים)
https://www.knesset.gov.il/laws/special ... ashvut.htmאני רחוק מלהיות משפטן , אבל בגלל דיון נכבד בנושא בסל ניוז שאלתי חבר של המשפחה שהוא גם עורך דין (עיקר השאלות היו על נושא הזכאות לאזרחות לפי חוק השבות במקרי קצה כמו אמא יהודיה אבל הילד לא יהודי ורוצה לעלות ) ומשם יש לי את הפרשנויות שאני מביא.
אני שמח שהבאת את הסעיפים לחוק שהבאת כי זה יכול לחזק את הטיעונים שלי לוויכוחים העתידים לבוא בפייסבוק.
ג. ברור לי ואני מניח שלרוב האנשים שמתעניינים בזה
שאמארה לא קיבל אזרחות ע"פ יהדותו (וכמו שמראה הספורטאית מהכדורמיים עכשיו , ממילא יהדות בלבד היא לא תנאי מספיק )
וברור שדיוני המי יותר יהודי הם לא רלוונטים בשביל החוק היבש.
אבל הדיונים הללו מאוד רלוונטים בשביל חוקי ההיגיון
הרבה יותר קל לקבל אדם שאתה יודע שהוא קורא עברית , מדבר חלקית בעברית , רואה בעצמו יהודי וכו... מאשר אחד שלא עונה על אף קריטריון כזה.
ולכן הוויכוח הזה כנראה ימשך ברשתות החברתיות ויעלה מחדש בכל אזרוח רקוב שיהיה
In the battles we go through life - We ask for a chance that's fair.
A chance to equal all our strife - A chance to do or dare.
If we win ,Let it be by the code ,With faith and honor held high
If we lose ,Let us stand by the road And cheer as the winners go by.
Day by day We get better and better Until we can't be beat Won't be beat
CAN'T BE BEAT....WON'T BE BEAT