Ohad12 כתב:
אני אנווט כתב:
הדיונים המעניינים יותר שעולים מהשאלה שלך לדעתי הם אלו:
1. האם יש רוב בקרב אוהדי הפועל לתת עדיפות לישראלי הצבר, גם במחיר בינוניות ועונות משמימות שמפסיקות לעניין בפברואר?
כאמור לדעתי לא, אולי אני טועה אבל לא נראה לי. זה היה נכון לשנת 89 אולי, אבל מאז שעונות כאלו קרו, בטח ברצף, הקהל הצביע ברגליים ולא מילא אפילו את מלחה.
זה לא היה עובר ב99, זה לא עבר ב2009, וזה בטח לא יעבור ב2019.
לעניות דעתי, התשובה מתחלקת לשניים -
הגרעין הקשה והוותיק של הפועל, יאמצו בנקל רעיון של קבוצה עם צביון ישראלי, לוחמת נושכת ושורטת, כזו שעולה לכל משחק עם סכין בין השיניים ומשאירה הכל על הפרקט, במחיר מעמדי של "מקום טוב באמצע".
מנגד, דור הטרמפיסטים החדש, שנולד עם המעבר לארנה והגיע עם הרוח והכסף של אורי אלון, שעבורם לבא לארנה זה סוג של בילוי משפחתי + ארוחת ג'אנק על הדרך, הם וודאי יבחרו באוסף שחקנים מזדמנים וזמניים ובלבד שינצחו ויספקו שאוו.
ואולם, בחזרה חדה למציאות, ה"סקר" הדימיוני הזה לא יערך והנהלת הפועל היא שמתווה את המדיניות של הקבוצה.
או אז, כשאני שומע את מנכ"ל הקבוצה אומר לפני יומיים במסיבת עיתונאיים לפתיחת השנה: "אנחנו ווינרים", סוג של אמירה לעוסה שמאחריה כוונה מודעת לנסות ליצור המשך למסר הנ"ל שהיה שגור בפיו של איזה איל נדל"ן שקפץ לבקר בו, קל לזהות מהו הקו שמנחה את האג'נדה של מקבלי ההחלטות, גם ללא העזרה של מינה צמח..
וואלה?
תגובה קצת מוזרה ממך.
קודם כל אני לא בטוח שאתה צודק לגבי הגרעין הקשה והוותיק, אפילו שפע שפתח את התרד הזה מכאב שברור שמגיע ממקום עמוק, אמר שהוא בסדר עם 5 זרים.
אם כבר אולי הצעירים האידיאלסטים היו רוצים לחזור למקום של האנדרדוג, הוותיקים כבר היו שם, ואני מאמין שרובם היו רוצים פשרה באמצע, בדיוק כמו שפע- 5.
לגבי ״דור הטרמפיסטים״, גם זה מוזר שאתה מדבר עליו בכזו הכללה כי בעצם משתמע שמי שלא היה שייך לגרעין הקשה והותיק (במילים אחרות, 1500 מינויי מלחה המזוכיסטים), הוא טרמפיסט? כי זה אני כן יודע מקרבה- הרבה מאלו שהצטרפו שנפתחה הארינה הם אוהדים שהיו בנעוריהם שרופים, התבגרו ופנו לדברים אחרים, ודווקא חזרו אחרי 20 שנה עם הארינה. כי התגעגעו, כי היתה רוח חדשה אחרי שנים של בעלים תמהונים (וסוחרי נשק) ודישדוש מקצועי, וכי יש להם עכשיו ילדים וזה נחמד יותר לבוא לבילוי משפחתי שם. ממש לא הייתי קורא להם טרמפיסטים, וזה לא הפרופיל היחיד, יש אלפי אוהדים שהצטרפו למעגל המינויים (או להגיע כמה פעמים בשנה) מסיבות דומות, ומעט מהם יחסית הם טרמפיסטים לדעתי. אגב, דווקא פה אתה יכול לעשות סקר ולקבל אינדיקציה טובה אם זה באמת מעניין אותך.
נקודה נוספת שקצת מוזרה לי לשמוע ממך זה התיאור האנרכוניסטי של השחקן הישראלי כ״לוחם, נושך, שורט, סכין בין השיניים, משאיר הכל על הפרקט״.
מי אלו הישראלים האלו אחי? פעם היו יותר כאלה שהם לא נגרים מוחלטים בהתקפה, סטייל קוז׳י, אוחיון מודל 2013, פניני בצעירותו (בימנו יותר בטראש טוק) אבל היום?
אין לי מושג על מי אתה מדבר, אני יכול לחשוב רק על שוכמן, וורקמן (רגע הוא מתאזרח? טפו!), סקוורר אולי בין הפציעות? אני מפספס מישהו?
יש כאלו שאומרים שגם זוסמן הוא שומר קטלני (אכן חוטף טוב אבל לא שומר יוצא דופן), אבל איפה אתה מרכיב קבוצה עם צביון ישראלי שמתאימה לתיאור הנל?
לפחות המושבניק ניסה להרכיב קבוצת-ציביון-ישראלי-פאנטאזי על טיקט התקפי, אבל לטעון שיש כזו עם טיקט הגנתי זה תמוהה, בלשון המעטה.
וזו הסיבה אגב, שניסיתי לתת למושבניק לכשלון הקונספציה שלו, מספיק קשה למצוא 7 ישראלים שמתאימים לרמה של ליגה שלישית באירופה התקפית כרגע.
אם מוסיפים הגנה לרשימת הקניות אז אתה בכלל תמצא את עצמך בבעיה, בטח אם אתה מוציא מהמשוואה את הישראלים של מכבי. אבל בכלל לא הכל אפור, ראינו את נבחרת העתודה שומרת טוב מאוד ובעיקר עם המון לב, ככה שאפשר אולי לפתח אופטימיות, זהירה, לגבי העתיד.