divinelly כתב:
אהלן אוהד, סחטיין על ההצטרפות להתקוטטות הרבעונית בשנתיים האחרונות..
1.. 2.. 3.. שככה יהיה לי טוב חיכיתי יותר משלוש שניות ועל אף שפנית לקדמון אגיב לך.
ברשות חברי אמיר אנסה לעבוד מולך כי כבוד האמיר האמירותי החליט שלא להגיב לשאלות הפשוטות שהפניתי לו.
אז.. אוהד החליט לתת הזדמנות לראש הממשלה המכהן, אחת ויחידה כתבת. אשאל אותך את אותה השאלה ששאלתי את אמיר כי אמרת שאוזניך פונות, פתוחות וקשובות לכל מידע שיאיר את עיניך ויפקח יותר את אוזניך. אני פונה למה שקיים ביניהן, בין האוזנים וקצת מאחורי העיניים. למוח שלך שבטקסט המנומק הוכחת שהוא קיים כמו גדול. אז.. נניח ואתה מחליט לתת לבלפורי הזדמנות, *אתה* בסדר עם הנעשה על ידו בקדנציות האחרונות? כלל הכשלונות לא שייכים לו אלא לכל מי שחיבל לו? לכל מי שהרס לו? לכלל הבוגדים שצצים לאחרונה כמו פטריות אחרי הגשם? אתה בסדר עם זה שכל מי שלא מיישר איתו קו הוא סמולני בוגד? הרי עד לא מזמן היית אתה בעצמך כזה לא? נניח ולא סמולני.. סבבה.. אין שמאל, הרי הוא (לא לבד אבל לגמרי בהובלתו) כמעט והוציא אותו מהחוק, הוא הפך את המילה לקללה/גידוף, הוא צמצם לחלוטין את הסקטור הזה באומנות ו.. הפך מפלגות לפחד לכנות את עצמן שמאל הרבה בגלל זה..
אבל, וזה אבל לא קטן, אתה לא מסכים שכל מה שמעניין את ביבי באופן כללי זה.. ביבי?! נניח ולא.. נעזוב את זה רגע, אתה לא מסכים שכל מה שמעניין *היום* את ביבי זה ביטול משפטו האישי? (כן אמיר.. זה "שהתחיל"..) חוק צרפתי? נורבגי? שליטה במינוי יועמ"ש? מפכ"ל?!
עזוב שמאל וימין, זה באמת משהו שאתה חי איתו בשלום?! ברצינות? זה לא מטריד אותך לתמוך באזרח שזה הרקורד שלו? שכלל לא עושה מאמץ להסתיר את זה אפילו? שממנה סביבו מלכחי פנכה שיעשו הכל, כולל הכל, כולל פולחן אישיות, כולל שינוי דעה מקצה לקצה, כולל "בגידה" ויציאה מהמפלגה וגם כנגד כל מה שהגנו עליו רק אתמול, רק בגלל שנמאס להם ואתה בוחר במופגן "לתת הזדמנות אחרונה"?!
ברצינות רצית? עדיף שתעבור לאהוד את הזומא. יודע מה? עדיף שכולנו נעבור לאהוד את הזומא.
ביבי כל כך "הצליח" שאפילו את משנתו של ז'בוטינסקי הוא חירב. אפילו את מפלגתו של בגין הוא הורס במו ידיו.
קמפיין הנגד "רק לא ביבי" הצליח פעמיים. אני לא רואה איך הוא מצליח גם הפעם וגם אם יצליח, זה לא באמת יחזיק מים. תם עידן ביבי. זה לא ייגמר בקלות, זה לא ייגמר מהר כמו שהרבה מאוד רוצים אבל זה ייגמר וליכודניקים גמורים של עשרות שנים, הרבה יותר מאמיר ומשפחתו אומרים את זה בקול.
גם ביבי התחיל יום אחד, גם הוא הגיע והחליף נפילים שהרבה לעגו וצחקו, גם הוא התרסק, נכשל וחזר מחושל. אם היתה תשובה האם יש פה מנהיג/ה שמסוגל/ת אז הקלפי היו רואים אותה בבירור אבל עד שלא ישחרר הביבי או עד שלא יקומו פה מספיק כאלה עם קוחונס לשחרר אותו לעולם לא נגע זאת, בדיוק כמו שמתרחש במשטרים האפלים ביותר.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
ראשית דבר, תודה על תשובה מנומקת לעילא.
שנית, ולמרות ועל אף שכתבת דברי טעם, למטבע יש שני צדדים.
יש הטוענים כי בתקופתו של הבלפורי קרנה של ישראל עלה בעולם ויחסינו עם מנהגי העולם הגדול לא היה טוב מאז ועד עתה כפי שהוא , וזה לא מעט בזכותו. טראמפ לדוגמה עשה עבורו יותר מכל פעיל ליכוד מצוי..
ולגבי שחיתות וטוהר מידות - שמע, הצבעתי בעבר לרבין, ידעתי גם ידעתי שהוא מעשן סיגרים תוצרת חוץ [ותסכים איתי שגם הוא לא קנה את הסיגרים לעצמו ולאה רעייתו לא רכשה לו אותם במכולת מכספי קצבת הזקנה שלה] ויש סיפורים שהיה גם מחזיק בקבוק 42% בכיס מעילו. לא יודע ולא מעניין.
השורה התחתונה הייתה נכונה וטובה, והמנהיגות בתקופתו נתנה תקווה.
אודה על האמת, לא מזיז לי בכלל אם ביבי מעשן סיגרים תוצרת חוץ או קיבל בקבוק שמפניה ממאן דהו.
כל מי שעובד בשירות הציבורי, וסחבק עשה לא מעט שנים בתפקיד ציבורי לא קטן (כקוריוז אומר שיש כאן יוזער ימני שבעבר היה אצלי בראיון עבודה) מודע לכך שישנם כוחות שוק שמופעלים עליו ומנסים לשדל אותו לשתף עמם פעולה ולעשות לביתם. אלו החיים ולא נתמם ולא נתייפייף.
איש לא ישכנע אותי שאם ממסד יחפש מאן דהו, הוא לא ימצא. לא לוגי בעיני.
ולכן, לדלות הבנתי, צריך לבחון את הדברים בפרספקטיבת מקרו.
מצבנו בעולם. יחס מדינות כלפינו. מיצוב אל מול מנהיגים וכיו"ב - בכל הפרמטרים הללו אני מסמן V ענק על ביבי.
ולמען הסר ספק, אני כותב את השורות באי נוחות מוחלטת.
אבא שלי היה פעיל אקטיבי של מפלגת העבודה שנים רבות. גדלתי בבית שהתקיימו בו המון חוגי בית של מפלגת העבודה, כשזו עוד הייתה אקטיבית במגרש הפוליטי.
כמוך - כמוני, הצבעתי בבחירות האחרונות ל"אופנות" - לכחלון, לכחול לבן ורציתי בכל מאודי לקום לשחר חדש. לצערי התאכזבתי.
ולא מדובר כאן רק באכזבה, אלא יותר בהיעדר תקווה כי בכל מערכת ב"חרא"ות (השגיאה מכוונת ומתאימה) אתה משכיל ולמד שהרשימות מורכבות מדילרים חסרי כל אג'נדה או עמוד שדרה, וכפי שאמר מי שאמר "סמלים נשארו רק על מכוניות".
צא ולמד כי לרשימת השחקנים האופנתיים ברשימות, אין ממש משמעות. בנקל אלקין היום פה ומחר שם. כנ"ל הנגבי. כנ"ל לוי אבוקסיס וכנ"ל כולם. המהות המשמעותית היא מי עומד בראש החץ.
או אז, כשאיבדתי כל אמון בקומבינציות שלא מחזיקות מים או מאיחודים שמתפרקים לפני שהדיו על הסכם האיחוד יבש, אני שואל את עצמי שאלה - יש ישות אחת ש 13 שנים רבים וטובים ניסו להזיז ולא הצליחו, לא במערכות פריימריז פנימיות וללא בבחירות ע"י העם, אולי - דגש על אולי - צריך לעת עתה לתת לו לעבוד כמו שהוא טוען (ויתכן גם מוכיח) שהוא מסוגל.
נשארתי ב"צריך עיון".