ראשית, עליי לציין שהמחלקה, לפחות מבחינה מקצועית מנוהלת על ידי דניאל ששר, והוא עושה את זה בצורה הטובה ביותר. אני לא יכול לחשוב על מישהו טוב יותר ממנו, לפחות בארץ, שינהל את המחלקה. למחלקת הנוער יש בעיות אובייקטיביות כגון:
1. חיסרון באולמות, דבר שגורם לפריסה רבה בשכונות ומפריע לעבודה ריכוזית.
2. בעיות תקציביות שנובעות מחוסר תמיכה מצד העיריה, כמו במחלקות אחרות בארץ. (הדבר נכון עד לכניסת ראש העיר הנוכחי, שכולנו בטוחים שיעשה כל שביכולתו לטיפוח ופיתוח הספורט בעיר.)
3. קשה מאוד להביא לירושלים שחקנים מחוץ לעיר, כמו שעושה מכבי ת"א.
אבל, כל אלו הן סיבות לא מקצועיות, כי ברמה המקצועית, נעשית במחלקה עבודה מצוינת. הפיתרון לכך להוצאת שחקני בית רבים יותר הוא יצירת קבוצת ביניים בליגה השנייה, ששם שחקנים כמו אלה שציינת יכולים לבוא לידי ביטוי, דבר שיכול לשמש להם כמדרגה לפני ליגת העל, לדוגמא - יובל נעימי, שחקן שעבר בליגה השנייה (ראש העין), לאחר מכן שיחק בגב"ש, אשקלון וכו', עד שהגיע אלינו. לעומת זאת, שחקן כמו אבישי דרעי, שלא יכול היה לעזוב את הבית, ונשאר שנה בבוגרים, החליט בסופו של דבר להתגייס ליחידה קרבית ולתרום למדינה. אין לי ספק שאם הייתה פה קבוצת ביניים כמו שציינתי, אז הוא היה יכול לעבור תהליך אחר, ולא לפרוש באמצע.
|
|